KINEPELT |Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 011 64 58 53

Taping

Taping heeft als belangrijkste toepassingsvelden enerzijds het beperken van beweging in gewrichten en anderzijds het ontlasten van specifieke anatomische structuren en gericht begeleiden van bewegingen.

Het klassieke, rigide tapen heeft een passieve werking en zorgt voor een extra versteviging van het hypermobiele of verstuikte gewricht. Het gewricht wordt in een pijnvrije houding vast gezet met beperkte bewegingsmogelijkheden. Deze vorm van taping is vooral van nut in een eerste stadium van de revalidatie, wanneer een extra rekking van een verstuikt gewricht ten allen tijde vermeden dient te worden, en heeft dus een eerder preventieve functie.

De tweede vorm van taping is het elastische tapen. Door middel van een tape met een elasticiteit die dezelfde is als die van de menselijke huid, gaan we sensoren in de huid prikkelen. Deze prikkeling kan onderliggende structuren zoals spieren gaan faciliteren. Door de juiste zones te prikkelen kunnen we de belasting optimaliseren en bewegingen sturen.
Deze vorm van taping staat dus toe actief te gaan revalideren. Voordeel hiervan is dat aangedane weefsels belast kunnen worden en zodoende sneller en gerichter kunnen herstellen.
Tegelijk heft deze tape de huid wat op, hetgeen oedeemvorming kan tegen gaan. Zo vermindert de druk in de pijnlijke zone waardoor pijnsensaties kunnen afnemen.
Het elastisch tapen heeft zodoende een grote waarde bij de actieve revalidatie.

 

<< Terug

Contactgegevens

Kinesitherapie Kinepelt | Heerstraat 31 | 3910 Neerpelt | 011 64 58 53 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.