KINEPELT |Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 011 64 58 53

Neurologische revalidatie

Neurologische revalidatie kan nodig zijn n.a.v. een letsel aan het centraal of perifeer zenuwstelsel. Hieronder verstaan we zowel de traumatische, aangeboren als progressieve aandoeningen. Het ontstaan en verloop hiervan hebben een grote invloed op de aard van de behandeling alsook de verschillende behoeften van ieder individu. De behandeling kan zich richten op o.a. verminderen van de spasticiteit, verbeteren van mobiliteit, het evenwicht, coördinatie, spierkracht, algemene conditie en bovendien het vergemakkelijken en oefenen van taken uit het dagelijkse leven. Hierbij wordt er gestreefd naar een zo optimaal mogelijke zelfstandigheid van de patiënt. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het correct uitvoeren van de oefeningen om mogelijke compensatiestrategieën te vermijden. Vaak is het neurologisch herstel een complex proces wat tijd en begeleiding nodig heeft.

Neurologische revalidatie bij:

-          Craniocerebraal trauma

-          Dwarslaesie

-          Hersenbloeding/infarct

-          Multiple Sclerose (MS)

-          Parkinson

-          Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS)

-          Aandoeningen perifere zenuwstelsel

-          ...

ERKEND PARKINSON THERAPEUT

Het voordeel van een e.p.t. is dat deze therapeuten een zeer uitgebreide achtergrond van de aandoening meekrijgen. Naast de kinesitherapeutisch behandelbare doelen zijn ze zeer goed op de hoogte an de meest voorkomende complicaties van de ziekte, maar ook van bv. medicatie en bijwerkingen. Hierdoor vergemakkelijkt de opstart van de aanverwante therapieën (logo, diëtist) of aanpassing van medicatie door overleg met arts. Er wordt per patiënt gekeken wat de meest uitgesproken klachten zijn en hierrond wordt een behandelplan opgesteld. Het doel van de therapie naar de ziekte zelf is gedeeltelijk preventief, d.w.z. dat we starten met bv. coördinatie en evenwichtsoefeningen voor de patiënt te maken krijgt met valproblematiek.

 

<< Terug 

Contactgegevens

Kinesitherapie Kinepelt | Heerstraat 31 | 3910 Neerpelt | 011 64 58 53 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.