KINEPELT |Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 011 64 58 53

Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze die op zoek gaat naar bewegingsbeperkingen in het menselijke lichaam. Met manipulatieve technieken trachten we de beperkingen op te heffen en zo het lichaam opnieuw in staat te stellen om te bewegen.

Osteopathie vertrouwt op de werking van het menselijke lichaam om zichzelf te herstellen. Het eigen lichaam streeft altijd naar gezondheid, dit wordt ook wel autoregulatie genoemd. Wanneer dit proces wordt belemmerd, zal de osteopathie deze belemmering proberen te elimineren.

Osteopathie wordt vaak geassocieerd met rug en nekklachten. Een bewegingsbeperking kan echter ook op andere plaatsen voorkomen, bijvoorbeeld ter hoogte van de organen. Osteopathie steunt namelijk op drie even belangrijke pijlers: structureel (spieren, botten, pezen, ligamenten, …), visceraal (organen) en craniaal (het hoofd, de schedel). Deze pijlers staan met elkaar in verbinding zodat ze met elkaar interageren en dus ook invloed hebben op elkaar.

Ten slotte kan osteopathie gezien worden als een holistische aanpak. Dit wil zeggen dat ook het sociale aspect, het emotionele aspect en de levensstijl (voeding, beweging, slaap, …) in acht genomen worden.

 

<< Terug

Contactgegevens

Kinesitherapie Kinepelt | Heerstraat 31 | 3910 Neerpelt | 011 64 58 53 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.