KINEPELT |Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 011 64 58 53

Red cord

 

REDCORD therapie wordt gebruikt om zwakke schakels in de (houdings)spieren op te sporen en om hun functie te verbeteren.

Chronische klachten gaan heel vaak gepaard met een sterk verzwakte houdingsmusculatuur waardoor de patiënt enerzijds gaat ‘hangen’ in zijn ligamenten en anderzijds gaat overcompenseren in andere spiergroepen of lichaamssegmenten.

Maar ook bij acute klachten en direct na operaties is het REDCORD systeem nuttig omdat we in een veilige setting meteen aan spierversterking en actieve mobilisaties kunnen beginnen.

Door middel van een ophangsysteem kan de therapeut de zwakkere spieren geïsoleerd gaan versterken. Denk hierbij niet alleen aan louter krachtsverbetering maar ook, en niet in het minst, aan de correcte sturing van de spieren. Een krachtige spier is niets waard als men ze niet correct kan gebruiken. Met REDCORD kan de therapeut werken aan het lichaamsbesef van de patiënt. Het trainen in het ophangsysteem laat namelijk toe de patiënt veel beter te doen ervaren hoe een correcte houding of beweging aanvoelt.

Kort gesteld leren we met REDCORD de juiste spieren op het juiste moment en met de juiste intensiteit aan te spannen.

<< Terug

Contactgegevens

Kinesitherapie Kinepelt | Heerstraat 31 | 3910 Neerpelt | 011 64 58 53 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.